96

Lakásbelső, Budapest II., 2004-2005

Egy lakás, egy hangulat megálmodása esetén persze fontos a történeti építészeti hagyomány, az igények, a lehetőségek, de mai életvitelünk mellett szerintem a legfontosabb a modern mozgalom által felhalmozott művészeti-műszaki tudás, melyet minden megbízó esetén más és más mértékben kell ötvöznöm a mai évente változó divattal. Azonban az arány csakis olyan lehet, hogy a tér élhető, szerethető maradjon hosszú évtizedeken keresztül is.
A lakásbelső és bútorok letisztult formavilága, a rendet és a nyugalmat sugározza számomra. A kevés jól megválasztott helyű erős szín és a tükröződések játéka teszi kellemessé a tereket.
„A kevesebb – több” – tartja a mondás. Ez a szemlélet hatotta át otthona tervezésekor és berendezésekor a fiatal építészmérnök házaspárt. Az eredmény? Kreatív fantáziát és biztos ízlést tükröző, minimalista stílusú, otthonos lakás.
A pár két éve házasodott össze. Építkezni szerettek volna, de Budapest agglomerációjában nem találtak számukra megfelelő telket. Aztán a budai és a pesti oldalon is több, a belváros környékén lévő új ingatlant mustráltak végig. Szinte kizárólag korszerűtlen építésű, rossz minőségű, amelyekben.....

Megbízó: Göcsei Sándor

Tervező: Göcsei Sándor és Marosi Eszter

Kivitelező: Hérosz Rt.
Beépített bútorok: STANLEY Gönczi Ferenc
Lámpák: Vészi András
Kerámiák, szaniterek: Erőss Kft.
Konyha: DALTON Bútor Kft.
Üveg: Üvegkelmár Kft. / Barta Vince

Belsőépítészeti terv: 2004

Bruttó terület: 93 m2